Vitamine D en magnesium​

Vitamine D en magnesium werken samen in combinatie met elkaar.

Magnesium is heel belangrijk als je vitamine D3 inneemt.

Magnesium helpt bij de activering van vitamine D in je lichaam.

vitamine D3 en himalaya magnesium voedingssupplement
vitamine D en magnesium

Als je je afvraagt of je genoeg vitamine D binnenkrijgt, mag je jezelf ook de vraag stellen of je voldoende magnesium opneemt. Magnesium is onmisbaar als je vitamine D3 druppels neemt. Onderzoekers benadrukken dat het belangrijk is om voldoende magnesium binnen te krijgen, omdat het helpt bij de activering van vitamine D, zodat het door je lichaam kan worden gebruikt.

Magnesium is het vierde meest voorkomende mineraal in het lichaam na calcium, kalium, en natrium.

Wat doet magnesium?

Magnesium activeert honderden enzymen die betrokken zijn bij belangrijke biologische reacties, waaronder de enzymen die een rol spelen in het metabolisme van vitamine D. Veel mensen krijgen niet voldoende magnesium binnen.

Voedingsmiddelen met een hoog magnesiumgehalte zijn amandelen, bananen, bonen, broccoli, bruine rijst, cashewnoten, eigeel, visolie, lijnzaad, groene groenten, melk, champignons, andere noten, havermout, pompoenpitten, sesamzaad, sojabonen, zonnebloempitten, zoete maïs, tofu en volle granen.

Wisselwerking tussen ​vitamine D en magnesium

De zon is nog altijd de beste manier om je vitamine D-waarde te optimaliseren. Om een goed beeld van je vitamine D-waarde te krijgen moet je het minimaal 2 keer per jaar te laten meten.

Als je hoog gedoseerde vitamine D, onze super vitamine D3 druppels tot je neemt, moet je ook magnesium, vitamine K2 en calcium nemen. De vier voedingsstoffen werken namelijk in combinatie met elkaar. Een gebrek aan balans tussen deze vier, kan voor verschillende klachten zorgen. Vitamine D speelt ook een cruciale rol bij de preventie van ziektes en het zorgen van een goede gezondheid. Volgens een toonaangevend onderzoek kan een optimale vitamine D-waarde je risico op kanker sterk verminderen. Wil je dit voorkomen neem dan onze super vitamine D3 druppels van 5000 IE per druppel.

Tips en adviezen

Magnesiumopname via de huid d.m.v. magnesium olie en magnesium badkristallen.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft als zodanig een verbazingwekkend vermogen om toxines te absorberen, te filteren en voedingsstoffen aan het lichaam af te geven. De huid geeft ook een zichtbaar teken van de gezondheid van het lichaam als geheel aan. Dus vergeet bij inname vitamine D, ofwel onze vitamine D3 druppels, niet om ook magnesium te nemen.

Wanneer de huid huiduitslag, eczeem, psoriasis, droge huid, acne of andere problemen heeft, is dit vaak een teken van diepere problemen in het lichaam. Aangezien de huid ook een eliminatieorgaan is, zal het lichaam toxines door de huid duwen wanneer de andere organen van eliminatie (darm, lever, nieren, enz.) teveel worden belast.

Gebruik je vitamine D3, neem dan ook een magnesiumchloride voedingssupplement of gebruik magnesiumolie- of magnesium badkristallen voor opname via de huid.

Vitamine D3 5000IE

Vitamine D3 druppels van 5000 IE is de meest effectieve vorm van vitamine D (D3). Wij leveren dit supplement van hoogwaardige kwaliteit in vloeibare vorm, waardoor de werkzame stoffen krachtig en efficiënt door het lichaam worden opgenomen.
Extra vitamine D wordt gebruikt ter aanvulling van de voeding of bij verhoogde behoefte (zoals bij ouderen en zwangere vrouwen); voornamelijk in de wintermaanden. Neem je extra vitamine D, gebruik dan ook magnesiumolie of magnesium badkristallen. Mensen met een donkere huid of mensen die om enige reden de huid onvoldoende blootstellen aan daglicht, hebben eveneens een verhoogde behoefte.

Hoeveel magnesium heb je dagelijks nodig?

Een volwassen mens heeft per dag wel 300 tot 700 mg magnesium nodig om goed te kunnen functioneren en om gezond te blijven. Per dag krijgen we echter maar slechts 50-100 mg magnesium via ons dagelijkse voeding binnen.

Dus elke dag hebben we extra magnesium nodig.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een man is : 420 mg magnesium.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid elementaire magnesium voor een vrouw is : 320 mg magnesium.

Voor kinderen klik hier.

Dosering vitamine D3 druppels:

Aanbevolen gebruik volwassenen:
Bij normaal gebruik neem 2 – 3 druppels per week onder de tong, bij voorkeur bij een maaltijd.

Magnesiumvlokken, magnesium olie en vitamine D3 druppels.

magnesium bad kristallen, vitamine D en magnesium

Magnesiumvlokken 750 g.

Magnesium badkristallen, vitamine D en magnesium

Magnesiumvlokken 4000 g.

Magnesium voordeel-pakket 1000 ml en 200 ml olie


Magnesium olie

Vitamine D3 druppels 5000 IE per dru

Vitamine D3

Klik op de foto's om het product te bestellen of klik op onderstaande button voor het gehele assortiment

Klik op onderstaande button om je eigen ervaring met vitamine D en magnesium te delen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Regenesis magnesium
Average rating:  
 5 reviews
by Koertjan on Regenesis magnesium
suprrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

De beste vitamine D en magnesium olie die er is...

by Joop on Regenesis magnesium
snel en goed

De beste magnesium en snelle, accurate verzending

by Cindy on Regenesis magnesium
beter dan pillen

Sinds ik jullie extra vitamine D neem, heb ik minder pijn in mijn botten en voel me ook een stuk beter dan voorheen...Super!

by Herman on Regenesis magnesium
Vitamine d tekort

Ik had last van een burn-out en suizen in het hoofd, via mjjn huisarts vitamine D geprikt <27. Na ruim een half jaar gebruik van vitamine d druppels en magnesiumolie merk ik een afname van diverse klachten; vermoeidheid, suizen, nagels en tanden veel verbeterd.

by Jelle on Regenesis magnesium
voel me veel beter

Ik gebruik nu een tijdje jullie vitamine d3 en ik begin me langzamerhand een stuk beter te voelen. Alle symptomen die jullie op deze pagina hebben staan herken ik. Bij vitamine D wordt ook vitamine K aanbevolen, maar die vind ik niet in jullie webshop.

magnesium bij osteoporose
magnesiumolie bij magnesiumtekort