Fibromyalgie en magnesium

Je hoeft niet met fibromyalgie te leven, met een magnesium behandeling is er wel degelijk wat aan te doen! 

Chronische vermoeidheid? Stijfheid? Verminderde spierkracht? Chronische pijn in de gewrichten?

Dit zijn vaak klachten die bij de aandoening fibromyalgie horen. De oorzaak is vaak onbekend. Een fibromyalgie behandeling met magnesium, vitamine D3 druppels en MSM poeder kunnen je klachten sterk verminderen.

fibromyalgie en magnesium olie vitamine d3 msm

Wat is fibromyalgie?

Als je dagelijks last hebt van chronische pijn in je spieren, gewrichten of bindweefsel, is het mogelijk dat je fibromyalgie hebt. Je bent vaak moe, staat stijf op uit bed en je hebt stemmingswisselingen. Het kan zijn dat je de ene dag meer klachten hebt dan de andere dag.

Ik hoop dat je even de tijd neemt deze pagina goed te lezen want, ondanks wat de dokter soms beweerd, is er zeker wat te doen aan fibromyalgie. NIET MET MEDICIJNEN want die helpen vaak niet of zorgen voor ernstige bijwerkingen.

WAT WEL KAN HELPEN? Magnesiumolie in combinatie met vitamine D3 en MSM

fibromyalgie behandeling

Fibromyalgie en magnesium tekort

Er is heel vaak sprake van een magnesiumtekort en vitamine D3 tekort bij fibromyalgie patiënten. Herstel van de benodigde magnesiumwaarden kan mede bijdragen aan een prettiger leven, minder pijn, meer eetlust en meer energie. Magnesium is dus van belang bij een fibromyalgie behandeling.

Magnesium zorgt voor de benodigde ontspanning op de spieren en vermindert de pijn en de gevoeligheid. Daarnaast zorgt magnesium voor een verhoogd energieniveau, een betere nachtrust, en het vermindert angst en depressie.

Magnesium is ook betrokken bij de productie van serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van de slaapcycli, pijnperceptie, stemming en het immuunsysteem.

Een magnesium tekort kan daarnaast een verhoging van substantie P veroorzaken. Substantie P is een neurotransmitter die dienst doet als een pijnboodschapper.
Mensen met fibromyalgie hebben meestal uitzonderlijk hoge gehaltes aan substantie P, die kan bijdragen tot hun overgevoeligheid voor pijn.

3 Tips: Magnesiumolie in combinatie met vitamine D3 en MSM is een super trio voor een fibromyalgie behandeling

1.

Magnesium en Fibromyalgie.
Vaak gaat fibromyalgie gepaard met een magnesiumtekort. Een behandeling met magnesiumolie of een voetenbad/ligbad van magnesium badkristallen, kan de pijn en gevoeligheid aanzienlijk verminderen. Daarbij verbetert magnesium het energieniveau waardoor vermoeidheid verdwijnt en  ook de kans op depressie en angst verminderd. Ook slapen gaat vaak weer goed.

Magnesiumolie van Regenesis is een speciaal door ons ontwikkelde zeer effectieve zuivere 100% natuurlijke magnesiumolie die verrijkt is met magnesium uit de Himalaya met een zeer hoge energetische waarde en vele essentiële mineralen.

2.

Vitamine D3 en fibromyalgie.
Vitamine D3 tegen fibromyalgie. Onlangs heeft een onderzoek (Engelse Institute of Child Health stuitte) aangetoond dat mensen met chronische pijn (fibromyalgie) vaak een tekort hebben aan vitamine D3.


Toedienen van een hoge dosering vitamine D3 van 5000 IE per druppel op oliebasis is gezien onze ervaringen met  fibromyalgie cliënten absoluut noodzakelijk. Daarbij is Vitamine D3  zeer belangrijk voor het immuunsysteem.

3.

MSM en Fibromyalgie.
MSM heeft een zeer gunstige invloed bij Fibromyalgieklachten.  NuTra MSM (methylsulfonylmethaan) is een natuurlijke bron van organisch zwavel. Zwavel wordt al eeuwenlang therapeutisch ingezet bij diverse klachten en aandoeningen. OptiMSM is de meest pure vorm van MSM.– remt ontstekingen in het lichaam– zorgt voor soepele spieren en gewrichten (kraakbeen, pezen etc)– bevordert de opname van magnesium bij gelijktijdig gebruik.


MSM bij gewrichtspijn is door professor Jacob vooral voorgeschreven als pijnstiller en als ontstekingsremmer bij chronische pijnklachten op de gewrichten. MSM (organische zwavel) heeft een gunstige werking op spieren, pezen, kraakbeen.

Ik heb jarenlang ervaring bij de behandeling van Fibromyalgie patiënten. Ik zie goede resultaten met deze behandeling en ik zou je willen adviseren dit behandelingsvoorstel minstens 3 maanden vol te houden om de resultaten te kunnen beoordelen.


Fibromyalgie wordt over de jaren steeds heftiger. Gun jezelf ook de tijd om er vanaf te komen.

Gerdo Schepel, natuurgeneeskundig therapeut. Heb je vragen dan kan je me bellen op dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Telefoon: + 31 (0) 320 419 822


1. Begin met een dagelijkse inname van de vitamine D3 5000 IE.

De eerste 4 weken neem je 1 druppel per dag. Liefst met de pipet onder de tong aanbrengen en daar gedurende 1 minuut laten zitten, dan doorslikken. Na 4 weken om de dag 1 druppel onder de tong aanbrengen. Een vitamine D3 bloedwaarde rond de 100 is optimaal. Advies: wanneer je niet zeker bent van je bloedwaarde laat deze dan vaststellen door je arts.  (25(OH)D test) Dit hoeft niet direct maar wel zo snel mogelijk om een goed beeld te krijgen.

2. Gebruik magnesium olie

Magnesiumolie breng je op de huid aan (bij voorkeur op armen, benen en buik)Dit is de snelste methode om een magnesiumtekort aan te vullen. Waar je het aanbrengt is niet zo belangrijk want de magnesium wordt door de huid opgenomen en vult zo je magnesiumtekort aan. Bij pijnlijke plekken smeer je uiteraard daar eerst.


Magnesium tekort: vermoed je dat je een magnesiumtekort hebt gebruik dan 4 sprays per 10 kg. lichaamsgewicht. Dus weeg je 60 kilo gebruik dan 6 x 4 = 24 sprays per dag.


Onderhoud: gebruik dagelijks 2 sprays per 10 kg lichaamsgewicht.Dus weeg je 60 kilo gebruik dan 6 x 2 = 12 sprays per dag.

NOG WAT EXTRA INFORMATIE.Elke spray bevat ca. 15 mg magnesiumchloride.
Een grote theelepel (= 3 ml.) bevat ongeveer 300 mg pure magnesium3 ml magnesium bestaat uit ca. 20 sprays.

3. Gebruik MSM kristalpoeder

INWENDIG GEBRUIK MSM
De optimale dosering van MSM is afhankelijk van het lichaamsgewicht en van de aard en intensiteit van de klachten.Begin 1 gram per dag in een glas water, verhoog het langzaam tot 5 gram per dag in bijvoorbeeld 2 glazen water. Verdwijnen de klachten bouw het dan weer langzaam af tot 1 gram per dag.Soms zijn doses tot 10 gram per dag of meer nodig. Vaak kan een aanvankelijk hogere dosis na verloop van tijd worden afgebouwd.


UITWENDIG GEBRUIK MSM
Vaak adviseren wij naast een oraal supplement ook MSM uitwendig te gebruiken. Mensen met spier- en gewrichtsklachten en ook Fibromyalgie kunnen MSM tevens aan het badwater toevoegen.Voor optimaal resultaat voeg MSM poeder toe aan een bad of voetenbad met Régenesis badkristallen. Gebruik voor een voetenbad 10 gram (op ca. 4 liter warm water) en in een ligbad ca. 50 gram MSM kristalpoeder.

Klik op onderstaande button om je eigen ervaring met onze magnesium te delen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

regenesis--magnesium
Average rating:  
 2 reviews
by Johan on regenesis--magnesium
magnesiumolie

Mijn moeder heeft fibromyalgie en sind s ze magnesiumolie gebruikt is veel energieker en heeft ze minder last van haar spieren.

by Debbie on regenesis--magnesium
Informatie waar je wat aan hebt

Hallo, ik ben al jaren een fibro-patient en kwam via internet op deze pagina. Duidelijke informatie en aanbevelingen. Ik ga het zeker proberen!

Telefonisch advies?

Alleen dinsdag t/m donderdag
De therapeuten zijn beschikbaar op di-do tussen 13:30 uur en 16:30 uur.
Telefoon: + 31 (0) 320 419 822

Wil je iets over een product weten? 

Bel de afdeling verkoop

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902

Wil je een ook product verkopen?

Bel onze afdeling verkoop over de mogelijkheden

Telefoon:+ 31 (0) 320 410 902